mbg0007_1-228x228

Коптильня – це металевий ящик, як правило, прямокутної форми, усередині якого розташовується тріска, є джерелом диму, піддон для стікання жиру і два яруси для продуктів. Під днищем знаходиться джерело спека у вигляді багаття або іншого джерела вогню. З підвищенням температури починає тліти тирсу виділяючи при цьому дим. Він проникає усередину м’яса. При цьому продукти так само піддаються термічній обробці.

Коптильні виготовляються з нержавіючої сталі і звичайного металу. Відрізняються вони зовнішнім виглядом, стійкістю до появи корозії. Найбільш популярними з-за своєї універсальності моделі з гідрозатворів перешкоджає поширенню диму. Це дає змогу використовувати їх не тільки на вулиці, але і усередині квартири. Деталі на https://inlet.com.ua/sport-otdyh-i-hobbi/turizm-i-kemping/mangaly-barbekyu-gril/koptilni-goryachego-kopcheniya/

Домашня коптильня

Останнім часом велику популярність починає набувати не тільки приготування традиційних шашликів на природі, але і самостійне копчення м’ясних страв. Домашня коптильня гарячого копчення стає незамінним атрибутом серед рибалок на нічних або багатоденних рибалках, для любителів пополювати на дичину, так і тих, хто проводить свої вихідні на дачі. У багатьох, при зручному випадку вибратися на природу, її можна зустріти в багажнику автомобіля.

Хто хоч раз пробував соковите м’ясо, просочене ароматами диму з золотистим глянцем, ті розуміють, чим воно відрізняється від смаженого або магазинного. Але навіть перебуваючи вдома можна маючи недорогу коптильню отримати копчення на звичайній газовій плиті! Для цього потрібно одягнути на виступаючий штуцер шланг, потім випустити його у вікно або вентиляційний отвір.